In onze buurt

Cultureel erfgoed
op 28.5 Km in onze buurt

Château Féodal de La Roche-en-Ardenne

   Ga terug in de tijd en ontdek de ruïnes van het beroemde feodale kasteel dat uitkijkt over het charmante stadje La Roche-en-Ardenne. De ruïnes van het middeleeuwse kasteel, gebouwd tussen de 11e-12e en 13e eeuw, domineren de vallei. Ze zijn genesteld tussen een lus van de Ourthe en de steile hellingen van de Deister-heuvel en vallen op door hun donkere en indrukwekkende massa. In bepaalde periodes van het jaar vinden er in het kasteel verschillende activiteiten plaats, zoals boogschieten en ambachten, valkerijshows, enz. Op sommige avonden, rond het vallen van de avond - behalve bij slecht weer -, kan je zelfs de geest van gravin Berthe de La Roche zien ronddwalen op de ruïnes van het kasteel, op de plek van haar tragische dood.   Niet te missen (raadpleeg onze Facebookpagina voor meer details): Zomeractiviteiten en -animaties op het Kastee l van zaterdag 6 juli tot zondag 25 augustus. De bar is geopend van 11 tot 17u. De geluids- en lichtshow van het spook van Berthe , gratis en zichtbaar vanuit het stadscentrum, van zaterdag 6 juli tot zaterdag 24 augustus, van 22 tot 22u20/30, behalve bij regen of hevige wind. Het grote jaarlijkse vuurwerk van La Roche-en-Ardenne , 20 juli (duur van 20 min., na het spektakel van Berthe). Het Middeleeuwse weekend , zaterdag 27 en zondag 28 juli. Toegangsprijs:  6.5 € per kind (tussen 3 en 12 jaar) + €2/p.p. bij animaties . 8.5 € per volwassene (vanaf 2 jaar) + €2/p.p. bij animaties . Groepstarief (+ 15 personen ): 0.50 € korting p.p.   Op reservatie via e-mail: E-mail: info@chateaudelaroche.be Gidsbeurt: 50 € per gids. Gidsbeurt met degustatie van lokale producten: 27 € p.p.  Goed om weten:  In geval van sneeuw en/of ijs wordt het kasteel wellicht gesloten. Uw ticket blijft dan geldig tot op een latere datum.    Het kasteel is elke dag geopend van 10 tot 18u. De laatste toegang is een half uur voor sluitingstijd. De duur van uw bezoek bedraagt ongeveer 45 minuten.     De toegang is helaas moeilijk voor mensen met beperkte mobiliteit.   Gelieve per mail te reserveren vanaf 15 personen : info@chateaudelaroche.be .   Wij wensen u een aangenaam bezoek aan ons prachtig kasteel! Het team van het Feodale Kasteel van La Roche-en-Ardenne.
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 19.2 Km in onze buurt

FURFOOZ NATUURRESERVE

Wandel door het land van natuur en geschiedenis Gelegen in de Lesse-vallei, niet ver van Dinant , nodigt het natuurreservaat Furfooz u uit om een archeologisch, natuurlijk en geologisch erfgoed te ontdekken tijdens een familiewandeling van ongeveer 4 km. Een familiewandeling Furfooz Park is bijzonder geschikt voor gezinswandelingen. Zeer gediversifieerd door de doorkruiste omgevingen (bos, grasvelden, oevers van de Lesse, ...), meandert de natuurwandeling volgens de 15 opmerkelijke elementen van het reservaat die jong en oud tevreden zullen stellen. Langs de Lesse is een kleine smakelijke pauze mogelijk in de verfrissingsbar van het park , La Flobette. Vergeet de camera niet ... Furfooz, een klein stukje van de Provence Als we aan de natuurlijke kant blijven hangen, herbergen de rotsachtige en goed zonovergoten muren ook redelijk interessante planten die typisch zijn voor zonnige kalkstenen hellingen. Genoeg om veel insecten tevreden te stellen. De site wordt ook onderhouden door schapen. Het is een erkend natuurgebied erkend door het Waals Gewest en uniek in België. Een uitzonderlijk erfgoed Historisch gezien is het Furfooz-massief continu bezet geweest van de prehistorie (grotten) tot de middeleeuwen (plateau). In feite heeft de Lesse in de loop van de tijd de hele rotsachtige massa gegraven, waardoor er een veelvoud aan grotten, gaten enz. Is achtergebleven. Deze worden al millennia (ongeveer 14.000 jaar) door de mens bewoond. U kunt ook het begin van de ondergrondse arm van Lesse zien. Zeer rijk archeologisch erfgoed omdat er veel objecten zijn gevonden die ons in staat stellen de bezetting van de site in de loop van de tijd te volgen. Dichter werden aan het einde van de Romeinse tijd een fort en thermale baden gebouwd. Alleen de ruïnes zijn overgebleven. De thermale baden werden echter in 1958 volledig herbouwd, dit levensgrote monument op zich is al een bezoek waard!
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 10.6 Km in onze buurt

Provinciaal Domein van Chevetogne

 Gelegen in het hart van Wallonië, in de provincie Namen, concentreert het Domaine de Chevetogne op één plek en op een uitgestrekte oppervlakte (bijna 600 hectare) alle verwachtingen van het gezin: gezellige ruimtes, uitgestippelde wandelpaden door bossen en tuinen, sportterreinen, een tiental tuinen, 13 fantastische speeltuinen, grandioos op de schaal van de site, en vele andere activiteiten. Het park is gewijd aan het buitenleven en brengt natuur- en cultuurliefhebbers, liefhebbers van openluchtrecreatie, sportievelingen en natuurlijk kinderen van alle leeftijden die ruimte en avontuur zoeken om te creëren, samen.
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 24.3 Km in onze buurt

Grotten van Hotton

  !!!VOORAF RESERVEREN STERK AANBEVOLEN !!! Welkom bij de grotten van Hotton! Uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië, de grotten van Hotton zijn de enige die volledig geclassificeerd zijn. Blader door de gigantische galerijen. Domineer een kloof van 30 meter. Overweeg de kwetsbare gordijnen. Hoor het gebrul van de stroom en ervaar de emotie van de ondergrondse wereld met onze gidsen. Sinds 2000 kunt u met een cursus die 3 keer langer en tweemaal zo diep is, de buitengewone verscheidenheid aan vormen en kleuren van de afzettingen van de grot aanschouwen. Je daalt 65 meter onder de grond af om een ondergrondse rivier te ontdekken en klim 30 meter te voet en 35 meter met de lift.
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 17.9 Km in onze buurt

Château de Vêves (Kasteel van Vêves)

 Met zijn prachtige torens en prachtig houtwerk lijkt het Château de Vêves regelrecht uit een sprookje te komen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen van België, een uitzonderlijke erfgoedsite in Wallonië. De geschiedenis van het Château de Vêves Het werd tussen 1969 en 1979 gerestaureerd en is vandaag de dag open voor het publiek. Lefgoed van Pépin de Herstal in de 8e eeuw, vervolgens fort van de Heren van Beaufort (door hen herbouwd in 1410), vervolgens de thuisbasis van hun nakomelingen, de graven van Liedekerke Beaufort, Vêves lijkt ons vandaag de dag een levende en harmonieuze getuige van voorbije eeuwen en een schitterend voorbeeld van militaire kunst . Een magisch kasteel Gelegen op een rotsachtige top, bestaat het uit vijf bewonderenswaardige torens en een opmerkelijke vakwerkgalerij (16e eeuw). Bij het ontdekken van de kasteelappartementen wordt de bezoeker ook gegrepen door de charme van een verfijnde sfeer: meubilair uit de 18e eeuw, zeldzaam porselein, historische souvenirs en schilderijen. Animatie voor kinderen Het kasteel biedt kinderen de mogelijkheid om zich tijdens hun bezoek te verkleden als ridder of prinses! Het kostuum is bij de toegangsprijs inbegrepen. Vind je Kasteel van Doornroosje leuk? U zult genieten van het Château de Vêves!
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 0.4 Km in onze buurt

Domein van de Grotten van Han - PrehistoHan

Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 29.7 Km in onze buurt

Parc à Gibier de La Roche-en-Ardenne

 Dit park van 10 ha midden in de natuur biedt u de mogelijkheid om de bewoners van onze bossen en hun naaste familieleden van de boerderij te komen bewonderen. Op een 1,2 km lange wandelroute, in een omgeving die dicht bij hun natuurlijke leefomgeving ligt, ontmoet je een kudde damherten, herten en hinden, moeflons, everzwijnen, wolven, lynxen, vossen, oehoes ... Neem ook zeker een kijkje bij de dieren van de miniboerderij! Wie honger heeft, kan een hapje eten of een drankje nuttigen in onze gezellige cafetaria met haardvuur. Bij mooi weer kan u van ons terras met uitzicht op de speeltuin genieten.   Niet te missen: Schemerwandelingen van 12 juli tot 16 augustus 2024! Wolvenfestival op 17 en 18 augustus 2024! Het "burlen van het hert" op 27 en 28 september + 4 en 5 oktober 2024!   Ter info:  De duur van het bezoek is ongeveer: 1 uur.   -  Laatste toegang is 1 uur voor sluitingstijd.  Wij zijn geopend elke dag van 10u tot 19u.               Ons park is moeilijk toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Neem voor meer informatie contact met ons op. Honden of andere dieren zijn niet toegestaan in het Wildpark (enkel aangelijnd in de Cafetaria of op het terras van de Cafetaria).  Gelieve per mail te reserveren vanaf 15 personen.   Toegangsprijs: vrij bezoek van het park 6.5  € per kind (tussen 3 en 12 jaar). 8.5 € per volwassene ( vanaf  12 jaar). Groepstarief (+ 15 personnen) - 0.50 € p.p.   Onze cafetaria is open : Elke dag van 10.00 tot 18.00 uur. Vergezel onze verzorger en kom van heel dichtbij kennismaken met alle de dieren van het Wildpark!   Voederen van alle dieren. Voederen van de wolven.  Ontbijtformule: Ontbijt in het Wildpark in een uitzonderlijk kader! Verjaardagsformule: Een origineel verjaardagsfeestje voor kinderen tussen 3-12 jaar.   Info & reservaties via e-mail: info@parcagibierlaroche.be.
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 6.7 Km in onze buurt

Kasteel van Lavaux-Ste-Anne

« Beleef een stukje geschiedenis in alle vrijheid ! » In het kasteel dat geklasseerd werd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië, kan u 3 musea bezoeken : in de kelders wordt het plattelandsleven van de 19de eeuw uitgebeeld. Op het gelijkvloers kan u bekijken hoe de heren van Lavaux er in de 17de eeuw leefden. Op de eerste verdieping bevinden zich het jachtmuseum. Bezoek verder ook zeker de slottoren met zijn indrukwekkend houten gebinte, het hertenpark , de slotgracht en de charmante franse tuin . Maak een wandeling door het vochtige gebied .Uw kinderen worden gratis als ridder of prinses verkleed ! (niet voor het moment) Het museum over het leven van de heren van Lavaux in de 17de eeuw Met prachtig antiek meubilair , een badkamer in romaanse stijl, de aanlegsteiger , het boudoir van madame, de kamer van de juffrouw, mooie schoorstenen, de schrijfkamer met zijn rariteitenkabinet, de kapel , de eetkamer … De kelders Een museum over het plattelandsleven met keukengerei en gereedschap dat gebruikt werd door de ambachtslieden en … de kerker De donjon Ook de slottoren, die dateert van de 15de eeuw , kan bezocht worden. Langs de smalle trapjes kan u helemaal tot onder het dak klimmen, waar u het prachtige dakgebinte kan bekijken. Door de schietgaten heeft u dan een mooi zicht op het hertenpark en de vennen in het vochtige gebied. Museum van de jacht In het museum op de eerste verdieping is er een permanente tentoonstelling gewijd aan de jacht en de valkerij, met als pronkstuk een pittoreske kamer. Een uitzonderlijk erfgoed : door het te bezoeken draagt u bij aan het behoud van het erfgoed. Beste bezoeker : wij danken u voor uw bezoek aan ons kasteel. Het is dankzij u dat de site kan blijven bestaan. Wie is de eigenaar ? Het kasteel behoort toe aan de vzw 'les amis du château' , die opgericht werd door de gulle barones Lemonnier. De vzw zorgt voor het onderhoud van het kasteeldomein en de restauraties.
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 2.4 Km in onze buurt

Brasserie de la Lesse

 Brouwerij Lesse is een coöperatie met sociaal oogmerk waar ambachtelijk bier van hoge kwaliteit wordt gebrouwen met Belgische grondstoffen en 100% biologische en erkende knowhow. Een echte brouwerij verankerd in de 21e eeuw, die werkt volgens de pijlers van duurzame ontwikkeling, rekening houdend met economische, ecologische en sociale kwesties. De bieren zijn er in een reeks klassieke Belgische bieren. In het gezelschap van onze gids bieden we je een rondleiding door onze faciliteiten terwijl we je ons verhaal vertellen. Daarna kunt u 4 van onze bieren proeven in onze bar of op ons terras.
Waarom we u dit aanbevelen
Komt naar ons toe